Cautare

454 de rezultate pentru "barbacaru ruxandra sat vorovesti" (3.37 secunde)
DB s-a nascut in 1968 si a crescut in satul Craciunesti, din judetul Maramures, sat aflat la circa 9 kilometri est de Sighetu Marmatiei, aproape de Tisa, care face acolo granita cu Ucraina.
Acum va voi povesti despre celelalte 3 vizite pe care le-am facut din cealalta insula invecinata,din Lefkada. Fiskardo Se afla in partea de nord a insulei Kefalonia si este cel mai pitoresc sat al insulei.
Tanasache Agafitei, profesor pensionar de limba romana, a acceptat doar un scurt interviu, mentionand ca respectabilitatea lui in sat ar putea fi amenintata prin asocierea cu un asemenea subiect.
Au inceput campania de denigrare la sat! Vin perceptorii si va iau tot! Va numara ouale! Va impoziteaza mielul taiat!
George Parvu scrie ca, peste 5 ani, pe 10 august 1944, s-a intalnit din nou cu ciudata aparitie, intr-un loc mai departe de sat, unde dormea intr-un prepeleac, pentru a pazi un lot cu struguri timpurii.
Loc de contestatii Desi nu toata lumea din sat a dat crezare martorilor, am constatat ca majoritatea contestatarilor erau persoane, ori rude ale unor persoane, carora politistul le intocmise anterior acte pentru diverse contraventii.
In sat, toti cainii latrau, urlau disperati, numai cainele nostru nu se auzea, de parca ar fi fost adormit! In jurul orei cinci, pe la mijirea zorilor, am simtit deodata ca vizitatorii au disparut.
Un vecin voinic, venind pe cararea dinspre sat, l-a vazut si l-a prins de picioare. Spunea ca a fost si el tarat, pana a reusit sa-l opreasca, dar n-a vazut pe nimeni altcineva in afara de Onea.
Intalnirea a fost comentata apoi in sat. O alta intalnire importanta a avut loc in 1998. D.B. avea 30 de ani, era insurat si avea un copil de 3 ani.
El s-a nascut in 1934, intr-un sat din Bucovina de Nord, care pe atunci era in Romania, dar azi e in Ucraina.
Un grup de copii, care erau cu oile la pascut, nu departe de sat, l-au urmarit atenti, convinsi fiind ca era Dumnezeu!
- Pentru ca se lasa usor seara, am facut dreapta catre un mic sat, unde un localnic s-a oferit imediat sa ne gazduiasca.
De 17 ani am strazile ingradite, dau explicatii jandarmilor, uneori merg pe jos, am mai mult de curatat la poarta, am gasit un portofel golit, intr-o primavara, pe sub frunze si zapada, cu acte de Baba in el, aruncat peste gard, in gradina mea, in toamna, de un smecher de hot si, impreuna cu niste surori catolice dintr-un sat, am gasit Baba si i-am trimis actele… Ma uit la multimea aceea de Babe (de copii, de tineri, de mai putini mosi, ca barbatii sunt mai putin rezistenti ori raman cu animalele acasa ori sunt deja plecati la Domnul).
In copilaria mea, un viscol de Anul Nou a tinut trei zile si casele din jumatate de sat au fost acoperite pana peste acoperis.
"Armata a inceput sa-si ridice corturile dupa ce oamenii au plecat fie in sat, fie pe noile terenuri si in curand tabara militara se va desfiinta.
La 22 iulie 1936, prmaria primea adresa 6555 a Subsecretariatului de Sat al Aerului in care se face cunoscut ca:
Nu ii tentam cu nimic sa mearga la tara, acolo unde este nevoie de ei si unde, dupa 45 de ani de trancaneala ca am sters diferenta dintre oras si sat, nu exista niste conditii cel putin civilizate.
Dupa ce aflam acest lucru, nu ne mai miram ca batrana Ileana Vaman din satul Frumosu, ultima descantatoare de nevastuici din Bucovina, isi rostea descantecul deasupra vasului cu apa neinceputa langa vatra propriei case, iar calul se insanatosea in alt capat de sat, in grajdul stapanului sau.
Povestea de iubire cu fata popii din satul gorjean Floresti Mihai Eminescu a venit la Floresti, sat al comunei Tantareni, din judetul Gorj, in vara anului 1878, la recomandarea doctorului Kremnitz, medicul familiei regale, pentru refacerea sanatatii.
Preotul si invatatorul ar trebui, si astazi, sa fie personalitatile care sa contribuie la formarea locuitorilor din sat. - Cum era pe vremuri.
google-analytics.com